Известие

Collapse
No announcement yet.

След ремонт на предницата пак потропва!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• След ремонт на предницата пак потропва!

Здравейте колеги понеже смених цялата предница на 145-цата носачи (бирт) биалетки (бирт) и накрайници на рейката някакви гермнски нещо с К...... беше забравих, това упражнение го направих защото беше много зле предницата и тропаше ако, и така сега след реглаж предницата е стегната,но като минавам лекичко през неравности и дупки нещо в ляво пак по тропва, а като карам с по висока скорост това тропане не се осеща, аз залагам за лагера-тампон на макферсона, моля дайте мнение и вие.

п.с също като карам със 100/км цялата кола се тресе, а преди не го правеше дори и със разбитата предница, само ка кажа че тресенето се появи още преди да сменя предницата. нах вероятно съм влезнал в някойя дупка дет не помня и имам крива джанта,....

Last edited by alfonco147GTA; d.m.y г., 20:28.
    Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

колега и при мен беше така или са лагерите или тампоните на макферсона или челюстите на спирачките все още не съм разбрал
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
      колега и при мен беше така или са лагерите или тампоните на макферсона или челюстите на спирачките все още не съм разбрал

а и като сменях носачите ми направи впечатление че апаратите на спирачките леко се мърдат, може и да е от това....но мърдат и от двете страни , а само от едната потропва много странно.

Comment

от дясно ли?на мен ми прилопва като ламарина нещо,повече от дясно ,но и отляво,ако има значение със спортни пружини съм
        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
        alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
          ...
          п.с също като карам със 100/км цялата кола се тресе, а преди не го правеше дори и със разбитата предница, само ка кажа че тресенето се появи още преди да сменя предницата. нах вероятно съм влезнал в някойя дупка дет не помня и имам крива джанта,....
          Колега, това тресене, което описваш се получава при проблеми със задните гуми . Провери си все пак за крива джанта/гума...

AR 145 QV '97

Comment

Може да тропа и от амортисьори дори и да не са изпуснали
            От сумати неща може да е.
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

А може и да трябват нови водачи на спирачните апарати. Не оригинални, а на стругар. Ама там звука е по-скоро тракане.
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                А може и да трябват нови водачи на спирачните апарати. Не оригинални, а на стругар. Ама там звука е по-скоро тракане.

или да сменя стоката на спирачния апарат ........ със оригинални водачи пак други...

Comment

Не съм със 145, а със 156, но и при мен имаше същото потропване...
                  Оказаха се тампони на стабилизиращата щанга!
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                  Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                  Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                  Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

колеги оказа се че рейката ми тропа, някой имал ли си е работа с подобен проблем..
                    значи като въртя волана на ляво се чува клоп клоп, това на място без да е запалена колата! имам една свалена рейка и мисля да я занеса да ми я рециклират, но къде и колко би ми струвало??

по предницата съм сменил всичко, носачи, накрайници, биалетки, обслужени макферсони - шок тампони, лагери и тампоните на макферсона! и тропането го има само по някога когато минавам бавно през неравности по пътя!
                    Last edited by alfonco147GTA; d.m.y г., 21:57.

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
                      колеги оказа се че рейката ми тропа, някой имал ли си е работа с подобен проблем..
                      значи като въртя волана на ляво се чува клоп клоп, това на място без да е запалена колата! имам една свалена рейка и мисля да я занеса да ми я рециклират, но къде и колко би ми струвало??

по предницата съм сменил всичко, носачи, накрайници, биалетки, обслужени макферсони - шок тампони, лагери и тампоните на макферсона! и тропането го има само по някога когато минавам бавно през неравности по пътя!
                      А рейката стегната ли е добре към гредичката която я носи?
                      А гредичката стегната ли е добре към предния кош?
                      А магарето добре ли ти е стегнато?
                      А на стаб. щангата планките стегнати ли са добре към магарето?
                      А тампоните на ск. кутия към магарето стегнати ли са добре?
                      Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 22:40.
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                        А рейката стегната ли е добре към гредичката която я носи?
                        А гредичката стегната ли е добре към предния кош?
                        А магарето добре ли ти е стегнато?
                        А на стаб. щангата планките стегнати ли са добре към магарето?
                        А тампоните на ск. кутия към магарето стегнати ли са добре?

Да би трябвало да е стегнато всичко вече не помня кое съм стягал и кое не по таз кола
                        точка 1,2,4 са стегнати, а по точка 3 ... за кой планки точно говориш? тропането по скоро се чува само когато "обирам луфта на волана" и то само на ляво......???

Comment

При мен тропа точно както го описваш, и се получава от две неща - шарнир и лагер на макферсон
                          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                          BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                            При мен тропа точно както го описваш, и се получава от две неща - шарнир и лагер на макферсон

при мен тези неща са чисто нови, а и пък шума е от по близо до купето отколкото към ботуша на макферсона, а и го прави само на ляво или мина през неравност от лявата страна!!!

Comment

Working...
                            X